درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1396/11/16 - 09:31:3
تعداد بازدید: 1121
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سازمان «سیا» دلال بزرگ مواد مخدر در افغانستان
سازمان «سیا» دلال بزرگ مواد مخدر در افغانستان

در حالی که سازمان «سیا» بارها به تجارت و تولید هروئین در افغانستان متهم شده است، اما رئیس این سازمان اخیرا با متهم کردن مخالفان مسلح دولت افغانستان به قاچاق و تولید مواد مخدر در این کشور برای انحراف اذهان عمومی تلاش می‌کند.

به گزارش خبرگزاری انصار به نقل از تسنیم، رد پای دخالت سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در تولید و قاچاق مواد مخدر به ویژه هروئین در افغانستان به دهه 1970 میلادی باز می‌گردد، زمانی که این سازمان برای تامین منابع مالی مبارزه با اتحاد جماهیر شوروی سابق مراکز تولید هروئین در مناطق مرزی افغانستان با پاکستان را با همکاری سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی.اس.آی) ایجاد کرد.

رسانه آمریکایی «گاردین» در این باره نوشت: در نتیجه تلاش‌های سازمان سیا و همکاری سازمان اطلاعات ارتش پاکستان تولید مواد مخدر در افغانستان از 100 تن به دو هزار تن تا سال 1991 میلادی افزایش پیدا کرد و مراکز تولید هروئین در مناطق مرزی افغانستان به حدی گسترش یافت تاجایی که 60 درصد از هروئین مورد نیاز آمریکا و 80 درصد از هروئین کل اتحادیه اروپا از این طریق تامین می‌شد.

پس از حمله آمریکا به افغانستان سیر صعودی تولید مواد مخدر در این کشور نه تنها متوقف نشد بلکه سرعت شگفت انگیزی به خود گرفت تا جایی که دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل در افغانستان آمار تخمینی تولید مواد مخدر در این کشور را بیش از 9 هزار تن اعلام کرده است.

افزایش بی رویه تولید مواد مخدر در افغانستان و مبارزه نمایشی آمریکا و ناتو با مواد مخدر در این کشور این گمانه‌زنی را تقویت کرد که آمریکا و ناتو به طور مستقیم در افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان نقش دارند.

با این حال، اخیرا «مایک پامپئو» رئیس سازمان سیا بار دیگر موضوع قاچاق و تولید مواد مخدر در افغانستان را مطرح کرده و از آن به عنوان تکیه‌گاه مالی مخالفان مسلح دولت افغانستان یاد کرده است.

رئیس سیا گفته که این سازمان در نظر دارد تا مراکز تهیه مواد مخدر در افغانستان را هدف قرار دهد زیرا مخالفان مسلح دولت از آن برای مبارزه با دولت افغانستان و نیروهای خارجی استفاده می‌کنند.

به نظر برخی از کارشناسان این که رئیس سازمان سیا بار دیگر به چنین موضوعی پرداخته، شک برانگیز است، زیرا دولت آمریکا همواره از مواد مخدر در افغانستان به عنوان منبعی پر در آمد برای پیشبرد اهداف پنهانی خود در منطقه استفاده کرده است.

دولت ترامپ تلاش می‌کند در پوشش مبارزه با مواد مخدر، افزایش حملات هوایی آمریکا در افغانستان را نیز توجیه کند و قاچاق و تولید مواد مخدر در این کشور را به شیوه جدیدی مدیریت کند.

این در حالی است که برخی از رسانه‌های غربی و حتی آمریکایی نیز به افشاگری در این مورد پرداخته‌اند، طوری که «جیمزدین» کارشناس و مسئول اجرایی رسانه آمریکایی «ویترنز تودی» تصریح کرده است، نظامیان آمریکایی در قاچاق مواد مخدر نقش دارند و حتی مصارف کمپاین‌ انتخاباتی رهبران سیاسی این کشور نیز از همین طریق تامین می‌شود.

«جان اباتسفورد» مامور سابق سازمان سیا نیز به «ورلد نیوز» پیش از این گفته بود که آمریکا با پول به دست آمده از تجارت مواد مخدر در افغانستان گروه‌های تروریستی به ویژه داعش را به منظور ناامن کردن کشورهای منطقه تامین مالی می‌کند و عملیات‌های پنهانی خود را در افغانستان و کشورهای منطقه به پیش می‌برند.

دفتر جرایم و مواد مخدر سازمان ملل در افغانستان نموداری را منتشر کرده است که بر اساس آن روند افزایش کشت مواد مخدر در افغانستان از سال 1994 تا سال 2017 به ویژه در زمان حضور آمریکا در این کشور افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، زمین‌‌های تحت کشت مواد مخدر در افغانستان سیر صعودی را طی کرده است طوری که زمین های زیر کشت مواد مخدر در این کشور از 7 هزار هکتار به بیش از 32 هزار هکتار افزایش یافته است.

در حالی که تولید و کشت مواد مخدر در افغانستان طی سال‌های اخیر در این کشور افزایش داشته است، برخی از کارشناسان می‌گویند که طرح‌های مبارزه مشترک با مواد مخدر در منطقه به دلایل نامعلوم توسط آمریکا یا دولت کابل اجرایی نشده‌اند.

حتی سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز چندی قبل به صراحت گفته بود که آمریکا و ناتو از سربازان خود برای محافظت از کشت، تولید و قاچاق هروئین از افغانستان به سایر کشورهای جهان استفاده می‌کند.

با توجه به افزایش آمار تولید، کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان از زمان حضور آمریکا همچنین اظهارات مقامات روسی و کارشناسان مختلف عمدتا غربی به روشنی می‌توان اعلام کرد سازمان سیا دلال بزرگ مواد مخدر در افغانستان است.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/9357


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان


ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش


بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید


حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود


امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند


داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است


حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است


بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان


تلاش قرغزستان برای تسریع روابط دوجانبه با افغانستان


ملا عبدالغنی برادر به کندهار رفت


سوریه به افغانستان تبدیل نخواهد شد


ملاحسن خواستار نقش رسانه‌ها در تحکیم نظام اسلامی شد


به دنبال محدود کردن رسانه‌ها نیستیم


کرزی به دیدار حقانی به پکتیا رفت


عادی‌سازی روابط کابل-مسکو ضرورت به تائید پوتین دارد


موضوع آموزش زنان را با مقامات طالبان مطرح کردم


امکان تعامل سویدن با حکومت طالبان اندک است


طالبان توضیحی برای ممنوعیت تحصیل دختران ندارد


ترامپ سیاست بایدن را در قبال افغانستان احمقانه خواند


اشرف غنیِ روانی و دیوانه، ملت را تباه کرد


دیدار استانکزی با کاردار بریتانیا در افغانستان


چین خواستار آزاد سازی ذخایر ارزی افغانستان شد


شرکت چند شهروند چینی در مراسم فاتحه حقانی


لغو تحریم‌ها برای حمایت از حقوق بشر ضروری است


ترور حقانی پیام مستقیم آی‌اس‌آی به طالبان است





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.